tompasfiske.blogg.se

En glad amatör med en osund besatthet av fiske. Ska försöka förmedla känslan av fisketurer där allt stämmer såväl som de där som försvinner i glömska. Kanske bjuda på ett och annat tips också. Härjar främst i Umeå med omnejd och fiskar mestadels efter Abborre och Gädda, ibland Gös, ibland nåt helt annat. Fiskar oftast med rätt enkla medel då min undersköterskelön än så länge inte medger köp av egen båt eller ekolod. Elmotor och hyr/lånebåtar är min melodi. Tips på hur jag kan få ut mer av mina timmar vid vattnet mottages tacksamt i kommentarsfälten. Hej.

Är det Sejen som är grejen?

Publicerad 2014-09-23 19:54:26 i Allmänt,

Har haft besök av Pappa Hannes idag och från c:a 13:30-17:45 ägnade vi oss åt fiske vid småbåtshamnen i Täfteå, där det finns en smal och grund kanal som mynnar ut i havet c:a 150-200 meter bort. Har varit där ett par gånger i Maj och en gång i Juni. Junituren var c:a 4-5 totalt händelselösa timmar, men i synnerhet en av turerna i Maj var riktigt kul. Det var första gången jag testade att meta med fryst Sej(små rackare på c:a 15cm)som agn. Passade på att fylla en halv hink med dom när jag var i Norge i början av April, mest bara för att testa om det funkar på gädda. Jaddå, dom funkar på gädda. Ena Majturen gav en på 4, en på 4,8 och ett par mindre. Den andra Majturen gav också gädda, men ingen över två.
 
Dagens tur började med att farsan fick en liten gäddrackare på en liten spinnare. Strax därefter blev en kring två pannor sugen på tinande Sej. Sen är det helt dött i kanske 2,5-3 timmar, sen händer det grejer. Samtidigt som jag har den flötmetade Sejen ute så kastar jag med ett av mina så kallade "är det nån hemma?" beten, en vältuggad Bomber B15J i färgen Firetiger, som ger ett hugg från en kilosgädda. Precis när jag ska börja kroka av den så hojtar farsan om att mitt flöte har försvunnit. Så jag räcker över spöt till honom och tar mig an Sejmumsarn. Strax därefter står jag och poserar på dethäringa viset;
 
Inget nytt personbästa. Inget monster. Dock en grann kanalkrokobil på 4,5kg. Vilket räcker för att få mig att dra på smilgroparna eftersom det är den första jag fått på mer än kanske 3-3,5kg sen jag fick en på 6,3 i Nydalasjön för ungefär tvååenhalv månad sen.
 
Men mestadels såg vyn ut såhär;
Händelselöst och med flöteseländet kvar på ytan.
 
Jag må då säga följande; Av allt gäddfiske jag ägnat mig åt så är det flötmete med fryst Sej i Täfteå som gett absolut bäst snittstorlek. Då är frågan; Är det helt enkelt gott om skapliga gäddor där, eller är det Sejen som är grejen?
 
Imorgon tänkte jag vila från fisket, men på Torsdag är det återigen dags att besöka Tavelsjön och testa flötestrolling med Sej. Ska det bli den Tavelsjötur då jag kanske rentav får nån på över fyra pannor där?

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela