tompasfiske.blogg.se

En glad amatör med en osund besatthet av fiske. Ska försöka förmedla känslan av fisketurer där allt stämmer såväl som de där som försvinner i glömska. Kanske bjuda på ett och annat tips också. Härjar främst i Umeå med omnejd och fiskar mestadels efter Abborre och Gädda, ibland Gös, ibland nåt helt annat. Fiskar oftast med rätt enkla medel då min undersköterskelön än så länge inte medger köp av egen båt eller ekolod. Elmotor och hyr/lånebåtar är min melodi. Tips på hur jag kan få ut mer av mina timmar vid vattnet mottages tacksamt i kommentarsfälten. Hej.

2015 - Kustöringens och Stensimpans år?

Publicerad 2015-03-19 17:25:39 i Allmänt,

Mycket av min tankeverksamhet ägnas för närvarande åt planering av kommande isfria fiskesäsong på hemmaplan, medans den praktiska verksamheten inom fiskningsgebitet ägnas åt materialförberedelser inför Torskfisket i Norge som går av stapeln nästa helg.
 
Nåväl, hemmaplansfisket borde kunna påbörjas inom c:a 4-5 veckor. Först ut blir nog tappra försök att lura upp havsöring från land vid kusten strax efter att isen dragit åt helvete. Har nyligen fått en del tips om intressanta platser och metoder. Tankarna på att ge mig på kustöringen har funnits sen våren 2009 men har aldrig blivit av. Dels på grund av avsaknad av bil, eftersom rimliga kustöringsplatser inte finns inom cykelavstånd. Dels på grund av de rykten som gör gällande att man får göra c:a 1000 kast per landad fisk, vilket avskräckt en del.
 
Metodtipset var bottenmete med reka som agn, vilket betyder att det inte blir några tusen kast, utan jag kastar ut rekan, he spöt i en spöhållare och sätter mig och väntar på att någe ballt ska hända. Under tiden kan jag röka och svära som en borstbindare(ett röksuget och ilsket släkte om vi ska döma av talessättet), dricka kaffe, fika, filosofera och om sällskap finnes slänga lite käft. Och eftersom det är havet och därmed ingen begränsning på hur många spön jag får använda kan jag även passa på att spinnfiska lite efter havsöringen och lägga ut ett bottenmete med vanlig mask i hopp om nån kul bonusfisk - Stensimpa och Tånglake, arter som jag aldrig umgåtts med, finns på önskelistan.
 
Sen när väl gäddleken är avklarad(gissningsvis i början av Maj) så blir det nog hungriga efterleksgäddor för hela slanten lite varstans, följt av jakt på Abborre och Gös när det blivit sommar på riktigt, för att sedan återigen fokusera på Gädda framåt september och fram till dess att det blir för kallt för fiske.
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela