tompasfiske.blogg.se

En glad amatör med en osund besatthet av fiske. Ska försöka förmedla känslan av fisketurer där allt stämmer såväl som de där som försvinner i glömska. Kanske bjuda på ett och annat tips också. Härjar främst i Umeå med omnejd och fiskar mestadels efter Abborre och Gädda, ibland Gös, ibland nåt helt annat. Fiskar oftast med rätt enkla medel då min undersköterskelön än så länge inte medger köp av egen båt eller ekolod. Elmotor och hyr/lånebåtar är min melodi. Tips på hur jag kan få ut mer av mina timmar vid vattnet mottages tacksamt i kommentarsfälten. Hej.

Gäddförlossning och allt ni vill veta om vad Uri Geller gör idag.

Publicerad 2016-05-17 12:29:19 i Allmänt,

Efter att ha haft fullt upp med att försöka fiska så har jag äntligen fått nåt att skriva om.
 
Norgefisket i slutet av Mars lämnade mycket övrigt att önska för egen del. Relativt få och små torskar. Frustrationen lindrades inte av att några andra som utgick från samma kaj fick en hel del 10-15kg's Torskar, och en dag lyckades en lokal barnfamilj ute på fintur dra upp en på minst 20-25kg. Det fina i kråksången var att de där 25-40cm Sejarna, som annars bara brukar vara på g på sommarfisket(och då i irriterande kopiösa mängder)faktiskt ville visa sig. Det innebär att jag nu har några rejäla agnfiskar i frysen till höstens flötestrolling efter monstergäddor. Sen ska hatten av för Mäk som efter år av längtan fick sin första Havskatt(på helt vanlig blå fjäderhäckla, som vi blöter titt som tätt, i vatten vi ger mycket tid, utan att få katt)och Jim-Lennart som tog sällskapets tyngsta firre, en Tössk på tolv pannor.
 
Sen har det varit en väntan på att isen ska försvinna i Umeå med såndäringa omnejd. Och det gjorde den i sinom tid. Har mestadels gett mig på Täfteå. Förstturen gjordes den 18 april, från dess och till idag har jag hunnit med nio fiskepass med jämna mellanrum varav blott de tre senaste gett nån fisk. Årets första firre var en liten Nydalasjögädda som bjöd på ett vassnära kvällshugg för några dagar sen. Det var allt på den turen.
 
Men sen har äntligen gäddorna i Täfteå lagt av med den där förfärliga otukten och blitt huggvilliga. En ospektakulär rackare i söndagskväll. Sen var det desto roligare i morse. En sån där "idag var det faktiskt värt att kliva upp kl6 trots att jag börjar jobba kl13"-morgon.
 
Jag kom fram strax före sju och började med att slänga ut ett bottnmete med fryst Sill på kroken. Sen hedd ja på en McRubber(färgen tånglake)och kastade som om det inte fanns nån morgondag! Första kastet gav ett hugg men den ville inte sitta på länge. Strax efter högg det igen, en rackare på kanske 1,5-2,5kg. Efter detta var det bara Sillen på botten som levererade, men det gjorde den på ett synnerligen föredömligt sätt. Den gav totalt sex hugg från några minuter efter att den slängdes ut och sista hugget kom vid kvart över nio, då det tyvärr var dags att börja packa ihop pga hem - lunch - dusch - jobb. Dock var det bara tre av sillmumsarna som ville följa med till bryggan. Den första på kanske 3,5-4kg, de två sista var riktigt granna rackare, båda på c:a 6,7-6,8kg, vilket innebär att fjolårets årsbästa på gädda redan nu slagits med c:a 200-300 grams marginal! Den ena hade ett sår i sidan, förmodligen förtjänt under leken.
 
Svaret på frågan "Hur ser en Sill ut efter att ha varit i truten på sex gäddor?" är, såhär;
 
 
Sen var det detta med Uri Geller. Mot bakgrund av att han borde vara down on his luck som det heter(efter att vetenskapen avslöjat hans trick som humbug)så är mitt svar att han för närvarande går runt bland Täfteås gårdar och gör sina små trick för allmosor. Detta påstående baserar jag på ett fynd som gjordes vid ett av borden vid Täfteås hamn;
 
Sen är det sen gammalt att om man inte har rispat fingrarna vid gäddfiske så har man gjort nåt fel;
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela