tompasfiske.blogg.se

En glad amatör med en osund besatthet av fiske. Ska försöka förmedla känslan av fisketurer där allt stämmer såväl som de där som försvinner i glömska. Kanske bjuda på ett och annat tips också. Härjar främst i Umeå med omnejd och fiskar mestadels efter Abborre och Gädda, ibland Gös, ibland nåt helt annat. Fiskar oftast med rätt enkla medel då min undersköterskelön än så länge inte medger köp av egen båt eller ekolod. Elmotor och hyr/lånebåtar är min melodi. Tips på hur jag kan få ut mer av mina timmar vid vattnet mottages tacksamt i kommentarsfälten. Hej.

I väntan på fisket - Sejbakelse

Publicerad 2015-01-13 21:41:49 i Allmänt,

Senaste fisketuren gjordes den 14 oktober 2014. En jävulst kall heldag på Tavelsjön där noll fiskar fick okularbesikta insidan av båten. Ett missat hugg på långsam wobblertrolling, varken mer eller mindre. Jag har inte riktigt fått kläm på kallvattenfisket helt enkelt. Så det har helt enkelt inte varit så mycket att dryfta sen dess. Vintern ställer till det helt enkelt. Den är ivägen. Den måste bort! Nåväl, i slutet av Mars bär det iväg till Lyngsnes i vårt västra grannland. Då ska det feskas Tössk(Gadus Morhua)så det skvätter om det!
 
I väntan på att livet ska återvända får ni hålla tillgodo med lite matbloggande, i form av ett egenhändigt komponerat fiskrecepet som jag väljer att kalla Sejbakelse. Såhär lagar du Sejbakelse.
 
Du behöver följande; en 400grams förpackning Sejfilé(Pollachius Virens). Skalade räkor. Naturell Creme Fraiché(kan bytas ut mot veganskt alternativ för veganerna). Fiskbuljongtärning. En tub kaviar. Salt. Riven ost(kan bytas ut mot veganskt alternativ för veganerna). Ugn. Ugnsplåt. För ugn lämplig folie.
 
Såhär gör du en portion;
1. He på ugn på 175 grader celsius.
2. Lägg folie på en ugnsplåt. Vik upp kanterna på folien så att det inte rinner ut en massa geggamoja på plåten. Det är skitjobbigt att få bort sen.
3. Såga av 400grams Sejklumpen på mitten. Ja, du måste såga. För den är fryst. Du kommer direkt från affärn och är hungrig och hinner inte tina opp den.
4. Lägg Sejklumpen på folien.
5. Salta Sejklumpen efter behag på bägge sidorna.
6. Ta fram en vit djuptallrik med blå kanter.
7. He lagom mycket Creme Fraiché i den vita djuptallriken med blå kanter.
8. Smula ner en lagom stor del av en fiskbuljongtärning i Creme Fraichén och rör om.
9. He ner lagom mycket kaviar i geggan och rör om. Nu är själva gogeggan klar.
10. Strö lagom mycket riven ost på Sejklumpen.
11. Lägg några räkor på Sejlkumpen.
12. He all gegga på Sejklumpen.
13. Lägg på fler räkor.
14. He på mer riven ost.
 
Såhär ska det se ut. Vulgärt och vackert!
 
 
När ugnen är uppvärmd är det bara att he in anrättningen och låta den vara i c:a 20-25 minuter. Steg 10 och 11 kan hoppas över om du är en asket och inte en storfräsare.
 
Såhär ska det se ut när det är klart.
 
Serveras förslagsvis med go och klumpfri pulvermos.
Bon appetit!
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela